0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein
Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jul med Frederikke Legaard: Kanelscones med marcipan og mandler

Scones med et juletvist, hvor jeg har tilsat kanel og revet marcipan i dejen, som giver dem fugtige lommer af remonce. Det er en fed ting at servere for gæster, for de bliver altid impornerede

Sødt & bagværk
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ca. 16 sconesArbejdstid: 30 min.Samlet tid: 1 t.

Ingredienser

180 g koldt smør
520 g hvedemel
90 g flormelis
3 1/2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 tsk. vaniljekorn (fås fra Urtekram)
2 tsk. kanel
1 æg
310 g kærnemælk
80 g marcipan
80 g smuttede, hakkede mandler
æggeblommer til pensling

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  2. Skær smørret i små firkanter, fordel dem på en tallerken, stil dem i fryseren i cirka 10 minutter, mens du forbereder resten.
  3. Bland de tørre ingredienser, mel, flormelis, bagepulver, salt, vanilje og kanel, i en stor skål.
  4. Tag smørfirkanterne ud af fryseren, og kom dem ned i melblandingen. Nu skal du arbejde lidt hurtigt, så smørret ikke smelter. Det er vigtigt, du ikke maser for meget med dejen. Alle smørfirkanterne skal have et tryk mellem to fingre, så du maser dem over i to. Når der ikke er flere hele firkanter, tilføjer du ægget og dernæst kærnemælken og vender dejen hurtigt sammen. Der skal stadig være smørklumper i, det er det, der giver den der flagemundfølelse.
  5. Rul den næsten samlede dej ud på et meldrysset bord, så den er ca. en centimeter tyk. Riv marcipanen ud på hele dejen, og fold den ind over hinanden 3 gange, rul ud igen.
  6. Fordel mandler på to tredjedele af dejen, fold igen 3 gange, og rul ud igen. Det vil sige, at du i alt folder/ ruller to gange. Der skal stadig være smørklumper i, men de skal være godt fladet ud nu.
  7. Når du har rullet dejen ud i ca. 3 centimeters tykkelse, stikker du scones ud med en skarp, kantet form eller udskær med en kniv. Pensl med æggeblommer på toppen, og bag i ca. 10-13 minutter, til de er gyldne.

LAV PERFEKTE LAG
Det kan være en kompliceret affære at rulle smør ind i dej og få de berømte lag, som du kender fra croissanter og wienerbrød. Men når det lykkes, er det en succesoplevelse.

Nedenstående billede har Frederikke Legaard selv illustreret. Her ser du hvordan du laver de forskellige foldninger og dermed opnår den flagede fornemmelse.

BILLEDE s.61

METTE MØLBAK HAR TESTET
Disse kanelscones kræver lidt håndelag, mens du ruller ud, men det er arbejdet værd.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt