0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein
Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Æblesorbet og æblekaramel

Kan du huske de kandiserede æbler i Tivoli? Det er den slags barndomsminder, der er inspirationen bag denne ret, hvor du serverer æblesorbet i bagte hele æbler. Både sovsen og de sorbetfyldte æbler kan laves i god tid, så det eneste, du skal gøre klar, når du står midt i dit middagsselskab, er at piske fløde og tage æblerne ud af fryseren ca. 15 minutter inden servering.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personerArbejdstid: 45 min.Samlet tid: 24 t.

Ingredienser

4 hele æbler
1 dl vand
1/2 citron, saft og skal heraf
60 g sukker + 2 spsk. sukker
400 g æbler, skrællede og uden kærnehus,
hakket i store stykker
1 liter æblejuice eller friskpresset æblesaft
1 dl piskefløde

Sådan gør du:

  1. Dag 1: Skær toppen af 4 hele æbler, og udhul dem. Brug eventuelt en urtekniv og en ske, og efterlad en lille kant af æble. Kasser kernehus, men gem det udhulede æblekød.
  2. Bag de udhulede æbler på en bagplade i en forvarmet ovn (200 grader varmluft) i 8 minutter. Køl ned, placer dem i en plastikbøtte, og sæt dem i fryseren.
  3. Varm vand og 60 g sukker i en lille gryde, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt citronsaft og revet citronskal.
  4. Hæld de hakkede æblestykker og det udhulede æblekød i en plastikbøtte sammen med sukkersiruppen, og frys natten over.
  5. Dag 2: Start med at lave karamelsovsen. Hæld 1 liter æblejuice i en gryde med 2 spiseskefulde sukker, og lad det simre, indtil det er reduceret ned til en halv-tyk karamel (du kan tjekke konsistensen ved at hælde en teskefuld karamel op på en kold tallerken). Det tager en times tid, og du ender med ca. 1,5 deciliter. Lad det køle af, og varm eventuelt forsigtigt op inden servering, hvis den er blevet for tyk.
  6. Tag æblestykker og sirup ud af fryseren, og lad det stå i 5 minutter. Blend det til en slush-iceagtig sorbet, som du fylder i de frosne, udhulede æbler. Sørg for at levne lidt plads i toppen. Resten af sorbeten ryger tilbage i fryseren sammen med de fyldte æbler.
  7. Pisk 1 deciliter piskefløde til flødeskum.
  8. Tag æbler og sorbet ud af fryseren, ca. 15 minutter før du skal servere.
  9. Placer en skefuld flødeskum på toppen af æblerne, og anret dem på hver sin tallerken. Ved bordet hælder du karamelsovsen ud over, indtil æblet er dækket.

Annonce

Seneste nyt