0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få opskriften: Svenske semlor fra Juno the Bakery

Ligesom i Danmark var svenske semlor i gamle dage blot en hvedebolle, som de med tiden begyndte at stoppe med flødeskum og brodere på med sukker i dejen. Prøv den selv – sikkert er det, at når Emil Glaser og hans bageri, Juno the Bakery, sætter sin version til salg, snor køen sig langt ned ad Århusgade. Der bliver 12 boller ud af dejen, men du skal kun bruge 6 til opskriften. Vil du lave dem alle, dobler du bare ingredienserne i mandelcreme og topping.

Sødt & bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 12 styk
Arbejdstid: 2 t.
Samlet tid: 3 t.

Ingredienser

Til kardemommeboller (12 styk):
200 g sødmælk
30 g gær
100 g sukker
420 g hvedemel
130 g smør
15 g knuste kardemommekapsler (eller 15 g stødt kardemomme)
5 g salt
2 æg, hvoraf 1 er til pensling

Til mandelpasta:
200 g marcipan
60 g piskefløde
1/2 vaniljestang
2-3 dråber bitter mandelolie (se tip)

Til topping:
250 g piskefløde
100 g ristede og hakkede mandler
flormelis

  1. Først skal du bage bollerne. Opvarm mælken til ca. 37 grader. Smuldr gæren i skålen til din røremaskine (eller ælt i hånden). Hæld mælken over, og rør, indtil gæren opløses. Tilsæt 240 gram af hvedemelet, og rør sammen. Lad derefter hvile i et kvarters tid.
  2. Tilsæt de resterende 180 gram hvedemel, 1 æg, salt, knust kardemomme, sukker og smør. Lad dejen ælte videre på maskinen i 7-10 minutter, indtil dejen er glat og elastisk.
  3. Overdæk dejen med et viskestykke, og lad hvile i cirka 30 minutter.
  4. Del dejen i 12 stykker, og form dem til boller.
  5. Lad bollerne hæve på en bageplade med bagepapir i 1-2 timer.
  6. Tænd din ovn på 210 grader varmluft, og lad den varme op. Pensl bollerne med pisket æg, og bag midt i ovnen i 8-10 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver mørke. Lad dem køle af.
  7. Rør marcipanen med fløde, vanilje og bitter mandelolie, til det er en let cremet pasta.
  8. Rist mandlerne, og hak dem groft.
  9. Del bollerne i en overbolle og underbolle, og klip overbollerne runde i kanterne, så de ser pæne ud.
  10. Smør et lag marcipanpasta på underbollerne, og drys med ristede mandler på toppen.
  11. Pisk fløden til blød flødeskum – det er vigtigt, at du ikke pisker den for hårdt – og sprøjt en klat på hver bolle med en sprøjtepose, eller læg flødeskummen på med en ske. Resultatet bliver flottest med sprøjtepose.
  12. Læg den øverste del af bollerne på, og si flormelis over med en si.

Tip: Mandelolie af søde mandler bruges ofte til kosmetik og massage, mens mandelolie af bitre mandler bruges til madlavning. Vær opmærksom, når du køber mandelolie til madlavning, at det netop er bitre mandler, olien er lavet af. Mandelolien bruges ofte til at forstærke smagen af nødder, som allerede er i retten.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt