Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt

Tricket er at koge lidt smuttede ferskenkerner med i marmeladen mod slutningen af kogetiden - du kan altid gå uden om dem i marmeladen, hvis du synes, de er for voldsomme at tygge i, men de afgiver en vidunderlig smag.

Tilbehør
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Smagen af sommer: Ferskensyltetøj (med ferskenkerner)

Højsommerlig ferskenmarmelade, som er klistret og fransk i konsistensen og med en sød, let syrlig ferskensmag med en snert af bittermandel. Tricket er at koge lidt smuttede ferskenkerner med i marmeladen mod slutningen af kogetiden – du kan altid gå uden om dem i marmeladen, hvis du synes, de er for voldsomme at tygge i, men de afgiver en vidunderlig smag.

Tilbehør
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 3 små glas

Ingredienser

800 g modne ferskner

1/2 dl frisk citronsaft (af ca. 1 citron)

400 g sukker

et nip salt

kerner fra 4 ferskner

en lille smule frisk citronsaft

evt. ganske lidt amaretto, hvis du har

Sådan gør du:

  1. Flæk fersknerne, og fjern stenene. Knæk 4 sten ved at lægge dem i et viskestykke og give dem et par slag med en hammer. Pil kernerne ud, og læg dem til side.
  2. Skær fersknerne i både og derpå i grove tern, og kom dem i en gryde med citronsaften, og damp dem under låg, til de safter; det tager ca. 20 minutter. Rør i dem undervejs, så de ikke brænder på.
  3. Tilsæt sukker og salt, og kog nu fersknerne uden låg, til marmeladen koger ind og bliver klistret og tæt. Det tager fra 30 minutter og op til 1 time, og det sidste er mest sandsynligt. Rør undervejs, og skum af på toppen. Du kan også bruge et sukkertermometer, hvis du har sådan et – så skal du koge, til marmeladen er 104 grader, hvor den er perfekt. Uanset hvad: Tilsæt de smuttede ferskenkerner hen mod slutningen af kogetiden, så de bare får 10 minutter i gryden. Fisk derefter ferskenkernerne op igen, hvis du kan finde dem. De har forvandlet sig til tomme hylstre, a la når du har smuttet mandler.
  4. Sluk for varmen, rør et lille klem frisk citronsaft og evt. 1 tsk amaretto i marmeladen, og fyld den på rene skoldede glas. Luk dem, mens marmeladen er varm. Opbevar køligt.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt