Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningTil 3 små glas
Ingredienser
800 g modne ferskner
1/2 dl frisk citronsaft (af ca. 1 citron)
400 g sukker
et nip salt
kerner fra 4 ferskner
en lille smule frisk citronsaft
evt. ganske lidt amaretto, hvis du har
Sådan gør du:
- Flæk fersknerne, og fjern stenene. Knæk 4 sten ved at lægge dem i et viskestykke og give dem et par slag med en hammer. Pil kernerne ud, og læg dem til side.
- Skær fersknerne i både og derpå i grove tern, og kom dem i en gryde med citronsaften, og damp dem under låg, til de safter; det tager ca. 20 minutter. Rør i dem undervejs, så de ikke brænder på.
- Tilsæt sukker og salt, og kog nu fersknerne uden låg, til marmeladen koger ind og bliver klistret og tæt. Det tager fra 30 minutter og op til 1 time, og det sidste er mest sandsynligt. Rør undervejs, og skum af på toppen. Du kan også bruge et sukkertermometer, hvis du har sådan et – så skal du koge, til marmeladen er 104 grader, hvor den er perfekt. Uanset hvad: Tilsæt de smuttede ferskenkerner hen mod slutningen af kogetiden, så de bare får 10 minutter i gryden. Fisk derefter ferskenkernerne op igen, hvis du kan finde dem. De har forvandlet sig til tomme hylstre, a la når du har smuttet mandler.
- Sluk for varmen, rør et lille klem frisk citronsaft og evt. 1 tsk amaretto i marmeladen, og fyld den på rene skoldede glas. Luk dem, mens marmeladen er varm. Opbevar køligt.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter