Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jørn Tomter
Foto: Jørn Tomter
Tilbehør
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rød eller grøn: Sådan laver du den ultimative chilisovs - helt fra bunden

Shatta er en mellemøstlig chilisovs, som kan holde sig i køleskabet i op til et halvt år. Olien stivner og samler sig øverst i glasset oven på chilierne, når den kommer i køleskabet, så bare rør grundigt.

Tilbehør
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 1 stort glas

1 mellemstort glas
250 g røde eller grønne chilier skåret i meget tynde skiver (med kerner, men uden stilk)
1 spsk. salt
3 spsk. æblecidereddike
1 spsk. citronsaft
olivenolie til at hælde over

Sådan gør du:

  1. Kom chilier og salt i et mellemstort steriliseret glas, og vend grundigt rundt. Luk glasset, og opbevar det i køleskabet i 3 dage.
  2. Hæld saften fra chilierne på tredjedagen, kom dem i en foodprocessor, og purer dem – du kan nøjes med at hakke dem kort, hvis du foretrækker lidt mere struktur.
  3. Tilsæt eddike og citronsaft, rør rundt, og hæld så det hele tilbage i samme glas som før. Hæld tilstrækkeligt med olivenolie over til at dække chilierne helt, og opbevar shattaen i køleskabet.

Læs mere:

Annonce

Seneste nyt