0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein
Tilbehør
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Syrebad, nøddebomber og chilispark: Her er redaktionens bedste dressinger

Det siges, at dressingen er salatens hjerne. Med få ingredienser kan du pifte vintersæsonens sidste trætte rodfrugter og kålrester op med smagsforstærkning fra hele verden. Dressinger er smag og behag, prøv dig frem, til du får den smag, du kan lide. Her får du redaktionens egne opskrifter.

Tilbehør
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Et finhakket rødløg tilfører en ny smagsdimension til denne klassiske vinaigrette. Løget bliver næsten marineret i vinaigretten og gør dressingen ekstra tyk og kraftig. Passer godt til en enkelt kålsalat, blandede salatblade eller over en bønnesalat.

En dressing brygget på dårlig samvittighed over 8 friske jalapeños, der ikke var blevet brugt. De blev til denne grønne mayodressing, som sammen med tahindressingen og et drys med za’atar gør sig godt i en blandet kålsalat.

Granatæblesirup er lidt ligesom skuespilleren Laura Dern: Den er god i alt. Her er der fyret op for skarpheden med sennep og sumak. Et frugtigt, syrligt kick til grove, sprøde stykker grøntsager og kål. Tilsæt blot hakket persille og valnødder på toppen.

Det er sesampastaen, tahin, der giver dressingen nøddesmag, men den skal have modspil af syre og salt, ellers bliver den fad. Brug som dip til surdejsbrød og grøntsager – eller hæld den over en kålsalat. Gerne sammen med noget stærkt såsom harissa.

En indsmigrende dressing, som er god at ty til, når et halvt spidskål eller andre kålhoveder ligger i grøntsagsskuffen og ser triste ud. På én gang sød, syrlig og en anelse kras. Og faktisk ganske sund med al den friskrevne ingefær og gurkemeje.

Fiskesauce og lime er bunden i denne dressing, som danner en intens, syrlig umamibombe helt uden olie. Passer godt i en asiatisk inspireret salat, for eksempel med spidskål eller hvidkål, fintsnittede gulerødder, koriander og peanuts på toppen.

Få digital adgang til hele Politiken MAD

Lige nu giver vi dig digital adgang til hele Politiken MAD

Gå til tilmelding

Annonce

Seneste nyt