0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lene Samsø
Foto: Lene Samsø
Tilbehør
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sylt auberginerne i forvejen: Toast med syltet aubergine og mozzarella

Det lyder måske mærkeligt at sylte aubergine, men prøv det – det er noget af det skønneste. Lav auberginerne klar i god tid, og opbevar dem mørkt og køligt.

Tilbehør
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 8 personer
Arbejdstid: 1 t. 20 min.
Samlet tid: 2 døgn

Ingredienser

Syltede auberginer
2 auberginer
50 g groft salt
4 dl vand
1 1/2 dl hvidvinseddike
2 fed hvidløg, hakkede
1 spsk. hakket oregano
olivenolie

Toast
16 små stykker godt brød
1-2 gode mozzarella
8-12 små tomater
plukket oregano
peber og salt

Sådan gør du:

  1. Auberginer: Skær skrællen af auberginerne, og skær dem i stave. Kom auberginen i en si, og drys dem med salt. Lad dem trække i 1 time ved stuetemperatur, og tryk dem fri for væde.
  2. Kog vand og eddike op, kom auberginerne i, og lad dem koge i 3-4 minutter. Kom dem i et dørslag i en skål, og læg en tallerken ovenpå, som passer i størrelsen.
  3. Sæt auberginerne i køleskabet, og placer et par dåser eller andet tungt på tallerkenen, så de får et let pres. Lad dem stå natten over eller i mindst 2 timer. Klem eventuelt mere væde fra auberginerne, og rør auberginerne med hvidløg og oregano, og kom dem i et skoldet sylteglas. Hæld god olivenolie over, og lad dem marinere i mindst 1 døgn inden brug.
  4. Toast: Rist brødet i lidt olivenolie. Gnid det med hvidløg, og krydr med salt.
  5. Bryd mozzarellaen i grove stykker, og fordel dem på brødet sammen med syltet aubergine, små tomater og oregano. Dryp lidt olivenolie på, og krydr med peber og eventuelt salt.

Tip: Auberginerne kan uåbnet holde sig i ugevis på køl. Brug auberginerne ved stuetemperatur, så smager de bedst. Og gem endelig olien, som er skøn på salater eller til at dyppe godt brød i.

Annonce

Seneste nyt