0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen
Tilbehør
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Japansk universelt tilbehør: Sojamarinerede æg

Tilbehør
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til 4 personerArbejdstid: 15 min.Samlet tid: 24 t.

Ingredienser

Til lagen:
2, 5 dl sojasovs
1 stk. kombutang
1,2 dl mirin
1,2 dl madlavningssake (se tip: svampegyoza)
60 g sukker

Æg:
8 store æg
1 spsk. eddike

Sådan gør du:

  1. Bland alle ingredienserne til lagen i en gryde. Når lagen koger, så skru ned, og lad det simre i 10 minutter.
  2. Si væsken, og lad den køle ned.
  3. Sæt vand over i en gryde til æg og sørg for, at der er vand nok til at dække æggene. Tilsæt et skvat eddike.
  4. Lav et lille hul i toppen af æggene med en nål, og kog dem i præcis 6,5 minutter.
  5. Køl æggene ned i isvand. Pil under rindende vand.
  6. Nedsænk æggene i en skål eller bøtte, og hæld sojalagen over. Sæt låg på, og lad dem marinere i køleskabet i minimum 8 timer og gerne op til et døgn. Spis dem inden for 3 dage.

LARS ERIKSEN HAR TESTET:
Skal du tage to ting med fra dette magasin, så er det chili- og sesamblandingen togarashi, som giver dybde til en enhver ret, og så de her æg. Du kan genbruge marinaden til 2-3 hold sojaæg, som hjemme hos os ryger i både skolemadpakker og supper.


Annonce

Seneste nyt